Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler gripna i stöldhärvan

I dag häktades de två personer som natten mot söndagen bröt sig in hos Lundgrens hushållsmaskiner. Nu har ytterligare två personer gripits.

- Vi har anhållit två personer till, misstänkta för delaktighet, säger kammaråklagare Staffan Blyberg.

Det var natten mot söndag som inbrottet mot Lundgrens hushållsmaskiner skedde. Tjuvarna fick med sig hemelektronik till ett värde närmare 300 000 kronor och begav sig söderut med stöldgodset i bilen. Efter en vansinneskörning förbi en civilklädd polisman greps männen i Linköpingstrakten och det var då stöldgodset upptäcktes.

I dag häktades männen som båda är i 20-årsåldern, på sannolika skäl misstänkta för grov stöld. Men nu har det visat sig att fler personer varit inblandade i inbrottet.

- I nuläget kan vi binda ytterligare två personer till brottet, men det är inte klarlagt om de har varit aktiva eller om de varit behjälpliga på något sätt, säger Staffan Blyberg.

Vid den husrannsakan som gjorts har ytterligare stöldgods hittats, men enligt åklagaren är det ännu för tidigt att avgöra om det härstammar ifrån inbrottet på Lundgrens eller från någon annan stöld.


Läs mer i fredagens TÅ.ANNA WIKNER
070-650 77 02