Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler fredssoldater dödade i Darfur

Annons

Två rwandiska fredssoldater sköts ihjäl i den krigshärjade Darfur-regionen i Sudan på lördagen. Det var den andra dödliga attacken mot deras kontingent på ett dygn.

De distribuerade vatten i ett flyktingläger i Shangil Tobaa när minst en man utan förvarning gick fram och öppnade eld. Två av de fredsbevarande soldaterna dödades omedelbart och en skadades, sade Unamids talesman Kemal Saiki.

I fredags dödades tre rwandiska soldater i FN:s och Afrikanska unionens gemensamma styrka Unamid i ett bakhåll nära basen i Saraf Omra.

FN-chefen Ban Ki-Moon har fördömt fredagens attack och krävt att regeringen i Khartum griper förövarna och ställer dem inför rätta.

Enligt FN har 300 000 människor dött i Darfur till följd av krig, hungersnöd och sjukdomar sedan konflikten utbröt 2003. Över 2,7 miljoner människor flydde undan striderna mellan separatistrebeller och centralmakten i Khartum. Den sudanesiska regeringen hävdar att 10 000 människor har mist livet. Striderna har avtagit men osäkerheten i området är fortfarande stor. En rad utländska hjälparbetare har kidnappats sedan den internationella brottmålsdomstolen ICC i mars väckte åtal mot president Omar al-Bashir för misstänkta krigsbrott.