Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler anmälningar om fordonsskador på riks 90

Sammanlagt har nu 45 personer gjort anmälningar till Vägverket om skador på sina fordon på riksväg 90 mellan Bollstabruk och Hällsjö. Något beslut om eventuell ersättning för skadorna är ännu inte fattat.

Majoriteten av anmälningarna gäller skador som inträffade under januari. Flera av dessa skador har dock anmälts en tid efter de inträffade. Skadorna har uppkommit till följd av gropar i vägen som till största del resulterat i punkteringar samt fälg- och framvagnsskador.

- Jag håller på med utredningen och har begärt in yttranden från tre ansvariga personer, säger Annelie Björkman-Andersson som är jurist hos Vägverket i Borlänge.

Hon vill med yttrandena skapa sig en uppfattning om vilka åtgärder de ansvariga för den aktuella vägsträckan vidtog efter att skadorna på vägen började uppmärksammas. Hur fort sattes åtgärder in när folk börjat klaga? Vilka åtgärder vidtogs? Och har åtgärderna varit tillräckliga för att fortsatta fordonsskador ska kunna undvikas?

När Anneli Björkman-Andersson fått in svaren från de ansvariga hos Vägverket Region Mitt och Vägverket Produktion ska hon presentera en sammanställning för sin överordnade chef. Ett beslut om eventuella ersättningar och skadestånd ska fattas utifrån en sammanvägning av de uppgifter som utredningen kommit fram till.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70