Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flash tog sig till finalspel i 3-manna SM

Flash lyckades kvalificera två lag till final i 3-manna SM.

– Det var oerhört lyckosamt för oss, det var vi och Pergamon, elitserieklubben som lyckades med den bedriften, konstaterar Stefan Borgström i klubben.

Lag Backlund med Lars Backlund, Mattias Jonsson, Tobba Jonsson och Mikael Olsson blev sjua i kvalet på 2580 poäng över tolv serier.

Klubbkompisarna i Lag Wedin som bestod av Björn Wedin, Linus Vedin, Mikael Westman och Tobias Karlberg, slutade tia i samma kval och noterade 2573 poäng.

– I normala fall brukar vi ha ett lag vart sjunde år och nu lyckades vi få fram två, det är starkt gjort.

Dessutom noterade lag Backlund ett svenskt rekord med 1400 poäng över de första serierna.

– Att få med två lag så här pass långt gav eko, det märkte jag där nere. Vi är ju ingen elitserieklubb men fick stor respekt efter den här prestationen.

I finalen avgjordes matcherna i elva möten, där alla spelade mot alla. Varje match bestod av två serier så det blev väldigt intensivt med totalt 22 serier. Där spelades det om en, två eller tre poäng i varje match.

Till sist noterade lag Wedin 13 poäng och det räckte till en nionde plats i finalen, lag Backlund, fick ihop 11 pinnar och slutade elva. Vann det gjorde Pergamon.