Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjorton år för stationsmord

Annons

Den 21-årige man som sköt en 22-årig kvinna till döds vid stationen i Umeå i somras döms till 14 års fängelse. Det meddelade Umeå tingsrätt på tisdagen.

Mannen har tidigare medgett att han sköt kvinnan, men han har inte velat kalla det mord. Gärningsmannen och offret hade aldrig träffats innan dådet och mannen har inte kunnat förklara varför han dödade kvinnan.

21-åringen döms även som skyldig till framkallande av fara för annan och grovt vapenbrott.

Det var den 20 juli i år som mannen hämtade ett gevär hos en anhörig och under morgonen sköt en 22-årig kvinna på stationen i Umeå. Kvinnan avled senare på sjukhus. Mannen hördes först som vittne eftersom han efter skjutningen satt utanför sitt hus utanför stationen, men greps som misstänkt en dryg vecka senare.

Före skjutningen vid stationen hade mannen också avlossat skott genom ett fönster på ett hus. Inte heller till de boende i det huset har mannen någon tidigare koppling.

Tingsrätten anser att det inte är bevisat att mannen hade ett direkt uppsåt att döda kvinnan. Men i och med att mannen har varit likgiltig inför att han, när han sköt ett skott mot kvinnan, skulle döda henne kan han dömas för mord, skriver tingsrätten.

Mannen döms också att betala ett skadestånd på cirka 350 000 kronor till kvinnans anhöriga och övriga målsäganden.

Tingsrätten var enig om domen.

Mer läsning

Annons