Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixar-Janne bjuder till hejdundrande 50-årsfest

Janne Norberg fyller 50 år, det firar han med stor fest på restaurang S7 i Örnsköldsvik.
– Generellt när man fyller jämnt ska man ha en lite större fest tycker jag, säger jubilaren.

Janne Norberg är en riktig fixare och trixare. Han har lyckats ordna en hejdundrande dag till sig själv utan att behöva betala en krona.

– Bara nästan, jag har köpt lite godis som jag bjuder på under kvällen. När det är slut så är det slut.

Dagen är in i minsta detalj planerad, med start redan vid tiotiden på morgonen.

– Då kommer Agneta och Peter (Olsson och Grundström från Thor-Görans reds. anmärkning) för att följa med mig och äta lunch. Vi ska få åka limousine hela dagen.

Hur har du lyckats med den bedriften, är det inte dyrt att hyra limousin?

– Jag känner Marina Öberg som har limousinuthyrning, hon har lovat att jag ska få ha bilen hela dagen.

Lunchen på Varvsberget kommer alldeles säkert dra ut på tiden. Janne är en riktig gourmand och vill inte jäkta när han får chans att äta på restaurang.

Själv säger han att åtminstone två timmar kommer spenderas där.

Efteråt så kör limousinen till S7 för att släppa av Agneta och Peter, det är dags för deras soundcheck. Janne själv åker vidare till Ö-viksmässan för att gå runt en stund och kolla läget.

Med den stora långa vita "limmon" åker Janne sedan vidare för att hämta upp Lage Dahlqvist med sambo. Så blir det lite cruising runt i staden.

– Lage har aldrig åkt i en riktig limmo. Nu får han chans att åka en nästan nio meter lång, häftig bil med plats för åtta personer. Fram emot halv fem landar vi på S7

Vad är S7 för ställe och vad ska ni göra där?

– S7 är ju gamla Merry Can där min kompis Magnus Malmborg jobbar. Det är där festen ska vara.

Hur har du planerat festen?

– Alla gäster är välkomna från fem. Då får man en fördrink med eller utan alkohol. Jag och bartendern Louise Alster har satt ihop dom. En drink med jordgubbsmak och en med äppelsmak.

– Det finns två paket för gästerna att välja mellan, antingen lilla paketet med fördrink, fingermat och efterrätt, eller stora paketet med fisktallrik till förrätt, varmrätt med tre sorter att välja mellan och efterrätt. Båda paketen till paketpriser för festdeltagarna.

Men det är ju bara maten, kvällen är ju lång. Vad händer mer under festen?

– Jag har ju ordnat med en egen programledare. Det är Lage Dahlqvist. Han kommer att gå runt och ställa frågor och intervjua och grejer.

– Agneta och Peter börjar ju spela också, redan under maten, lite lågmält sådär. Sedan alla ätit färdigt kör de i gång sin vanliga repertoar.

Blir det dans tror du?

– Jajamän! Det blir när alla ätit färdigt. Det blir kul det.

Hur kom du på idén med en så storslagen fest?

– Generellt när man fyller jämnt så ska man ha lite större fest det här är min variant. När jag fyllde fyrtio hade Magnus (Malmborg) restaurang Statt och då gjorde jag på liknande sätt där. Magnus tycker det här är jättekul.

Hur har du lyckats få allt gratis?

– Jag har många vänner som ställer upp för mig.

– Festdeltagarna får ju betala självkostnadspris för maten men Magnus ställer upp med lokalen gratis och Marina Öberg på NSK lånar ut limousinen gratis. Sedan har jag fått Agneta och Peter att spela helt gratis, det är ju grejer det.

Har du ordnat någon födelsedagstårta?

– Nej.

Gillar du inte tårta?

– Jo, jo, men det blir ju tårta på tårta med tårta efter en stadig trerätters. Då är du ganska mätt alltså.

Vad önskar du dig då?

– Upplevelser, och grejer som man kan använda. En present eller gåva är högst frivillig.