Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixade kontaktannons för att få ny "regionkompis"

"Vi söker en eller flera regioner som gillar utveckling, kvalitet och sprudlande besöksnäring" - det är budskapet i en ny kontaktannons från kommunen - där Härjedalen söker ny "regionkompis".

De vanligen politiska motståndarna, oppositionsrådet och Moderaten Victor Ericsson och kommunalrådet och Socialdemokraten Gunilla Zetterström Bäcke står enade bakom en kontaktannons, som hittills mest fått spridning i sociala medier.

Bakgrunden är att Härjedalens politiker enhälligt beslutat att arbeta för att tillhöra en region söderut, istället för Region Norr i den kommande nya regionindelningen.

"Vi har planer på att växa, så om ni gillar tillväxt är vi nog menade för varandra", sägs det i kontaktannonsen, där Härjedalen lyfts fram i synnerligen positiva ordalag, "god ekonomi", "magnifikt kultur- och föreningsliv" och "hög andel företagare".

– Det var väl egentligen Victor som kom med idén men jag är inte sen att hänga på, säger kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke.

Men kommer ni att sätta in annonsen någonstans?

– Vi får se, i första hand ska den ut på kommunens hemsida, säger Victor Ericsson.