Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskevistet åter utan arrendator: "Men vi har flera intressenter"

Fiskevistet på Skeppsmalen står åter utan arrendator.
– Men vi har flera intressenter som vill driva restaurangen kommande säsong, säger Annika Hägglöf i Skeppsmalns Kappellag.

Det har varit många turer kring Fiskevistet och nu står restaurangen i Skeppsmalen åter utan arrendator.

– De som drev Fiskevistet senast valde att kliva av när det tvååriga kontraktet gick ut vid årsskiftet, säger Annika Hägglöf.

Restaurangen har stått utan arrendator och varit stängd flera somrar, men de senaste fyra åren har den varit i drift. Annika Hägglöf har goda förhoppningar om att den är det även kommande säsong.

– Vi har flera som är intresserade, vilket är positivt. Tidigare år har folk inte direkt stått i kö för att driva Fiskevistet. Nu är vi i ett läge där vi kan välja vem vi vill ha.

Annika Hägglöf berättar att Skeppsmalns Kappellag, som äger Fiskevistet, önskar en arrendator som ser långsiktigt på verksamheten – att den som driver restaurangen vill göra det längre än två år.

– Det tar tid att bygga upp en verksamhet och en krögare har kanske inte den största omsättningen första året.

■■ För mer nyheter om Örnsköldsvik, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.