Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskekroken ser till såatt alla syns och hörs

Solen lyser starkt över Fiskekroken i Härnösand. En stiftelse som trots ekonomiska problem med stor kraft och vilja kämpar för att hålla sig kvar för att ge stöd till personer som har svårt att ta sig in på den ordinarie arbetsmarknaden.

Verksamheten är nödvändig. Det tycker inte minst Maria Nilsson som anser att Fiskekroken har förändrat hennes liv. Nu vågar hon berätta och ber handledaren Karin Eklund vara med som ett stöd.

Karin lämnar sina sysslor och slår sig ned för att tillsammans med Allehanda medias utsända lyssna på Marias berättelse.

- Jag har av olika skäl mått dåligt under många år och tappat bort min självkänsla och mitt självförtroende. För 1,5 år sedan kom jag hit, och nu mår jag betydligt bättre. Jag tror på mig själv på ett helt annat sätt än jag gjorde tidigare. Och nu kanske jag till och med kan förverkliga mina drömmar.

Vi sitter utanför Prylboden på Fiskekroken. Prylboden har varit Marias arbetsplats en längre tid och är hennes skötebarn, hit kommer även kunder från Sundsvall och många som vill prata en stund.

Här säljs kläder och saker som alla vänliga människor skänker till verksamheten och här kan man handla och få sig en pratstund. Personalen på fiskekroken hoppas att Prylboden i framtiden kommer att bli en självförsörjande verksamhet.

Maria har fyllt 45 år och vistats under långa perioder på rehabiliteringsanläggningar.

- Jag har prövat alla möjliga arbeten men det har inte fungerat, först nu känns det som om jag kommit rätt. Här känns det som om jag gör nytta.

Här på Fiskekroken får alla ett anpassat schema efter sin förmåga och sina behov. Handledarna stöttar till 100 procent och metoden bygger på tillit och trygghet.

- Här har jag hittat verktyg för att kunna gå vidare. Jag vill gärna starta något i egen regi, en loppis eller arbeta med blommor.


Läs hela reportaget i måndagens TÅ.




LENNART LUNDBERG
070-663 48 60