Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskefilm dragplåster vid årsmöte

Dragplåstret vid årsmötet med föreningen Härnösand och havet på söndagen var Rogert Svanedahls fantastiska film om olika former av fiske. Svanedahl har under två säsonger i ur och skur följt yrkesfiskare i Lörudden och i Kalix Resultatet är en proffsigt gjord film som föreningsmedlemmarna följde med stort intresse.

Trots coronavirusets härjningar kunde mötet genomföras med många medlemmar och andra intresserade närvarande.

Rogert Svanedahl är pensionär från SVT i Sundsvall och känd bland annat som producent av programmet ”Mitt i naturen”.

Agerande på filmerna är två lokala fiskare från Lörudden, veteranen Bosse Sillman och Michael Åhlund samt Hans Frölander från Bondhamn. Dessa klarar rollen som ”filmstjärnor” alldeles utmärkt. Filmen skildrar på ett intresseväckande sätt hur ett modernt effektivt fiske går till och vilka redskap som används.

Filmen börjar med visning av trålfiske på våren. Därefter skildras skötfiske, laxfiske, abborrfiske och avslutas med löjfiske i Kalix.

Åskådaren får i detalj följa hela proceduren från när näten eller trålen hamnar i vattnet till bärgning och omhändertagande av fångsten.

Efter filmen presenterade Rogert Svanedahl en utredning med titel ”Fiske och fiskarliv i Lörudden”.

Under årsmötet avtackades den avgående kassören Anders Sörlander med blommor och gåvor. Ordföranden Lennart von Post berättade att Sörlander skött kassöruppdraget med den äran under 20 år. Ny kassör är sedan valet vid höstmötet Anders Nordin.

Som revisorer omvaldes Bo Lundin och Johan Steen.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel