Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tord Sjöström, 70 år

/

Annons

70 år fyller söndag 22 september fyller Tord Sjöström, Ramvik, 70 år.

Dans är något som roar jubilaren. Tidigare har han åkt på olika dansställen i länet, men Ramviks folkets hus, där han är vaktmästare, ligger honom extra varmt om hjärtat.

Det är Tord som sett till att få ett dansvänligt golv, vilket lockat dit många besökare.

– Sist kom det närmare 200 personer, men som mest har det varit 300 som kommit till motionsdanserna, säger han nöjt.

Han är också road av trav och har varit med och fött upp flera framgångsrika travhästar tillsammans med sin pappa och bror Lars. Så följer han också dagligen travsändningarna på teven eller är på plats vid tävlingar på Solänget, Bergsåker eller Dannero.

Tord har vuxit upp tillsammans med två yngre bröder, Lars och Ulf. Deras pappa, Valfrid "Valle" Sjöström drev ett åkeri, som hans far i sin tur la grunden till. Det var många anställda och Tord har jobbat tillsammans med sina två bröder, som sedermera tog övertog åkeriet. Han arbetade under period över hela Sverige, vilket betydde att han fick vara hemifrån under veckorna. Men de sista åtta yrkesåren jobbade han hemmavid och på Utansjö-fabriken.

I morgon fyller Tord 70 år och firar födelsedagen bland annat tillsammans med mamma Anna-Lisa, som hunnit bli 91 år och sönerna Fredrik och Örjan samt barnbarnen Anton och Erik.

Mer läsning

Annons