Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Saknar billigt lösgodis och kexchoklad"

Planen var att stanna i Australien, men Cecilia Petrus mötte kärleken på Nya Zeeland och flyttade till Kanada i stället.

Annons

Cecilia är född och uppvuxen i Härnösand. Hon har alltid älskat att resa och uppleva olika kulturer.

Längtan efter sol och bad men också en chans att förbättra engelskan tog Cecilia till Australien där hon började läsa en kandidatexamen i biomedicin.

– Australien är ett fantastiskt vacker land med så himla mycket att se och göra. Jag älskar människorna och den avslappnade atmosfären där.

Efter sin examen jobbade Cecilia ett år i Sidney och passade då på att resa runt i Australien. Hon har bland annat snorklat i stora barriärrevet, simmat med delfiner i Adelaide, spenderat tre julaftnar på Bondi Beach i Sidney tillsammans med tusentals andra turister och tre nyårsaftnar har hon kollat på de världskända fyrverkerierna i Sidney.

Planen var att stanna i Australien, men på en rundresa i Nya Zeeland 2009 mötte hon sin stora kärlek, Chris från Kanada.

– Vi klickade direkt och ett och ett halvt år senare flyttade jag till Kanada.

Cecilia har precis tagit en masterexamen i Experimental Medicine vid University of British Colombia i Vancouver och jobbar nu som akademisk redaktör. För tillfället frilansar hon och fokuserar på att jobba så mycket som möjligt för att få erfarenhet och positiva recensioner.

Hon bor i ett typiskt villaområde i Vancouver, Kanadas tredje största stad med cirka två miljoner invånare. Staden ligger vackert mellan resliga berg och Stilla havet. Klimatet är väldigt milt. Just nu är det några plus grader och en hel del regn. Vill man åka skidor så tar det bara en halvtimme med bil upp till bergen, där finns massor av snö. På somrarna kan man njuta av sol och värme.

På fritiden passar hon på att resa så mycket hon bara kan och umgås med sin man och vänner.

Det finns ju några kända svenska hockeyspelare i Vancouver, tänker främst på bröderna Sedin. Hur är det med ditt hockeyintresse?

– Jag är inte överdrivet intresserad av hockey, men har varit på ett par NHL-matcher. Naturligtvis hejar jag på Vancouver Canucks och bröderna Sedin. I OS kommer jag så klart att heja på Sverige, säger hon glatt.

Vad är det bästa med Kanada?

– Att det är så nära till allting, till exempel shopping i USA. Det sämsta är att det är väldigt dyrt att flyga inrikes.

Vad saknar du från Sverige?

– Billigt lösgodis och kexchoklad och naturligtvis min familj och vänner.

Några planer på att flytta hem till Sverige permanent har inte Cecilia.

Skulle hon flytta någon annanstans så ligger Australien fortfarande högst upp på listan.

Mer läsning

Annons