Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna – en målinriktad tjej som drömmer om äventyr

/

Johanna drömmer om att flytta utomlands för att skriva en tjock, härlig roman eller att jobba med försvarspolitik.

Annons

Johanna Nyberg, född och uppvuxen i Härnösand men bor numera hos sin mamma i Sundsvall. Hon pluggar sista året på Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap på Skavderns gymnasieskola i Sundsvall.

Vad som händer efter studenten har hon inte riktigt bestämt än, men funderar på att resa lite innan hon sätter sig i skolbänken igen för att förhoppningsvis plugga på Försvarshögskolan.

Vad tror du att du gör om tio år?

Arbetar med försvarspolitik eller sitter i något coolt utskott och bekämpar terrorism. Annars är jag nog författare och har det bra i något varm land.

Johanna tycker nämligen om att skriva och då främst noveller. 2011 vann hon en novelltävling på temat "Min hembygd" med sitt bidrag "Barsviken". Tävlingen arrangerades av Janne Vängmansällskapet.

Ett annat stort intresse är att spela teater. Sedan ett par år tillbaka är hon med i Kvartersteatern i Sundsvall och just nu håller de på att förbereda vårens föreställning, Handlingen är inte riktigt klar, men troligast kommer det att bli någon storslagen, dramatisk saga.

Har du någon drömroll?

Inte vad jag kan komma på. Men i våras fick vi pröva på stagefighting (koreograferad teknik för slagsmål på film, tv eller teater) och det var riktigt skoj. Så gärna en roll där jag får slåss, säger Johanna småskrattande.

Hon är också med i teater- och gymnasieföreningen Vigor där hon tillsammans med några andra skriver manuset till årets uppsättning. Vad den ska handla om är ju förstås hemligt men som vanligt är replikerna på rim.

Johanna beskriver sig själv som en glad och målinriktad tjej som drömmer om äventyr. Att resa och jobba utomlands lockar och då gärna i Österrike eller Schweiz där hon har tillbringat många vintersemestrar.

Får hon tid över så läser hon gärna en bra bok eller så fikar hon.

Bästa fikatips?

Då rekommenderar jag Budapestbakelse eller en Rocky roads

Födelsedagen kommer naturligtvis firas med kaloribomber lovar Johanna. I kväll blir det middag med familjen, på lördag firar hon med släkten och senare på kvällen är det kompisarnas tur.

I födelsedagspresent vill hon gärna ha pengar då hon har börjat inse att studenten kommer att kosta en del. Annars önskar hon sig massor av böcker, bland annat Kristian Gidlunds bok "I kroppen min".

Det bästa med att fylla 18?

Jag ser framemot att få en egen bankdosa.

Mer läsning

Annons