Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gillar att upptäcka nya platser och smaker

/
  • I dag fyller Rebecka Esserud 30 år och det firar hon med sin familj.
  • När Rebecka åker på semester är det inte bara sol och bad som gäller, hon vill gärna ha upplevelser.

Rebecka Esserud gillar att resa och se sig om i världen. Drömmen är att få åka till Serengeti, en nationalpark i Tanzania, pyramiderna i Egypten, Niagarafallen och Mayaruinerna Chichen Itza i Mexico.

Annons

Sin första utlandsresa gjorde hon 1997 och det var till Cypern med sin mamma och styvpappa. Sedan dess har hon besökt en hel del länder som Thailand, Indien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Tjeckien, Turkiet och Tunisien.

Jag gillar att uppleva andra kulturer och att upptäcka nya platser och smaker. Historiska platser är extra intressanta. Jag brukar inte tillbringa hela semestern med att sola och bada utan jag vill även ha upplevelser och se mig omkring.

Nästa resa blir nog till Berlin eller London, men det är inget som är inplanerat än. Ett besök till Paris blev det i augusti, en för tidig födelsedagspresent som hon fick av sin pappa.

Rebecka är född och uppvuxen i Backe. Hon studerade till djurvårdare på naturbruksgymnasiet i Ås, Östersund och fick sedan jobb i Sollefteå 2003. Där träffade hon sin blivande man Daniel och har sedan dess blivit kvar i Sollefteå.

Hon jobbade några år som produktionsassistent på distansapoteket i Sollefteå samt haft en hel del ströjobb som lokalvårdare.

Rebecka har många intressen bland annat Halloween, ett lite ovanligt intresse kan man tycka.

Jag tycker det är roligt att fira riktigt. Genom åren har jag dragit ihop familjen till fest och tvingat dem att klä ut sig och göra bort sig genom roliga lekar. Varje år har jag ett nytt tema med speciell meny och rekvisita. Det är roligt att laga mat som ser läskigt och äckligt ut och ännu roligare är det att se gästernas miner.

Förutom att ordna roliga Halloweenfester så tycker Rebecka om att sjunga karaoke. När hon får tillfälle så sjunger hon gärna "Take me out" med Frans Ferdinand eller "The show must go on" med Queen.

Rebecka är också konstnärlig av sig, skriver dikter och noveller. Förr målade hon en hel del men nu ritar hon i stället serier om sina katter.

Jag är inte världsbäst på att rita men de uppskattas tydligen av omgivning. Jag brukar också göra bildspel och småfilmer i Pinnacle Studio för att roa nära och kära med.

Matlagning är också något som Rebecka är road av och bjuder gärna på vegetariskt med inspiration från Mexico, Indien och Grekland.

Som person är hon enligt sig själv envis, omtänksam, konstnärlig, noggrann, har mycket humor och är drivande.

En person som Rebecka gärna skulle vilja träffa är Bear Grylls, en brittisk äventyrare som är känd från tv-serien "Extrem överlevnad".

_ Det skulle vara häftigt att få följa med honom på ett äventyr i vildmarken.

I dag fyller du 30 år, hur känns det?

Oj, det känns konstigt att jag redan är 30 år, vart tog tiden vägen?

Mer läsning

Annons