Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För trettio år sedan blev Theres först i Härnösand

/

För 30 år sedan skapade hon rubriker i både Nya Norrland och Västernorrlands Allehanda. Theres Horn är född 1 januari 1984 klockan 18.32 och var det årets förstfödda i Härnösand.

Annons

Nu är det dags för 30-årskalas. Födelsedagen firas med äventyrsbad och middag med familjen. Till helgen blir det öppet hus och senare blir det fest för alla vänner med 20-tals tema. Inspiration har Theres bland annat hämtat från filmen The Great Gatsby och nu hoppas hon på en kväll med mycket pärlor, fransar, plymer, lyx och glamour, kanske dyker en och annan gangster upp.

Theres jobbar som lärare/fritidspedagog på Brännaskolan. På fritiden, förutom att umgås med familjen, så lever hon för träning och gymnastik. Intresset för gymnastik började när hon var sju år. Hon provade först med fotboll, men eftersom hon var livrädd för bollar så var det ingenting för henne. Hennes mamma föreslog då gymnastik och nu 23 år senare är hon fortfarande aktiv i Härnösands gymnastikklubb men numera som tränare för flera tävlingsgrupper.

– Efter några kämpiga år då vi tappade många ledare så är vi nu på väg tillbaka. Medlemsantalet är nog 60-70 stycken. Vi har åter blivit en egen klubb och den 12 januari ska vi ha en prova på träning för alla som vill testa.

– Extra kul är det att så många killar har börjat med gymnastik. Där kan intresset för volter och hopp med skidor vara en anledning. På vintern håller de till i backarna och resten av året tränar de med oss.

Vad är det som gör truppgymnastik så roligt?

– Det är en mångsidig träning, man får många kompisar och det är kul att tävla och träna som ett lag.

Theres drömmer om att få en systemkamera och älskar att resa till varmare breddgrader. Förhoppningsvis blir det en resa till våren med sol och bad. I januari 2015 tänker hon åka till New York tillsammans med två tjejkompisar för att fira att de fyllt 30 år.

Theres beskriver sig själv som hyperspeedad mamma med (alldeles för) många bollar i luften.

Familjen består av maken Samuel, barnen Alvin 7 år och Wilma 4 ½ år.

Mer läsning

Annons