Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En projektuppviglare fyller 50 år

/

Allkonstnären Thomas Jonasson fyller ett halvt sekel och börjar inse att det är dags att försöka begränsa sig och färdigställa alla projekt han så gärna drar i gång.

Annons

Jag fångar Thomas Jonasson per telefon mitt i arbetsdagens stress. Trots det tar han sig tid att svara på lite frågor kring sig själv och framtiden.

Han är ägare av firman E4 Motor, en verkstad som servar mest lastbilar och transportbilar. Skruvat med alla slags motorer har han gjort sedan han var liten.

– Man kan kanske säga att jag har bensin i blodet.

Motorintresset har så klart gett ringar på vattnet. Han har ett antal jänkare som han skruvat i och renoverat, bland annat en Chevrolet Cabriolet -60 och en Cadillac -66

Ett annat motorintresse har han gemensamt med sönerna Jocke, 19 år och Alex, 12 år, nämligen motocross. Han är motocrosstränare i Höga Kustens motorklubb, sitter med i klubbens styrelse och ansvarar för den cross-skola klubben har.

– Jag är på crossbanan minst 2-3 kvällar i veckan under säsong.

Ett annat stort intresse är att bygga och renovera hus. Bland annat har han själv byggt fjällstugan. Just nu har han ett antal renoveringar som han håller på med på fritiden.

Ett utdömt hus från 1936 som han tyckte behövde räddas när han tog sig an det för drygt tre år sedan är nästan klart och en hyresgäst flyttar in inom några veckor.

– Där har vi gjort allt, det hade egentligen varit lättare att bygga ett nytt. Men det finns en historia i gamla hus, därför tycker jag det är viktigt.

Favoritplatsen ligger i Vemdalen, närmare bestämt i Klövsjö. De 25 milen till fjällstugan åker han varannan helg hela vinterhalvåret.

Beskriv dig själv med några få ord?

– Det här är egentligen min sambo Mias beskrivning men motornörd, allkonstnär, problemlösare och projektuppviglare.

Vad drömmer du om?

– Just nu drömmer jag om att färdigställa alla projekt jag har i gång och åka på en lång semester. Att fylla 50 har väl gjort sitt till att jag börjat inse att det är dags att börja begränsa sig och inte ta mig an nya projekt hela tiden.

Familjen, sambon Mia och sönerna Jocke och Alex, bor i Ramsås, Älandsbro. Där blir det öppet hus i dag tillsammans med övrig släkt och vänner för att fira födelsedagen.

Mer läsning

Annons