Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hemmasnickare jubilerar

/

Idéerna och snickarprojekten sinar aldrig för Curt-Göran Forsgren. Med två egenbyggda hus och en avställd pärla i garaget har han fullt upp. I dag fyller han 70 år.

Annons

Han har både snickrat familjens fjällstuga i Hällfors, och huset i Stråsundsviken i Örnsköldsvik. Nu är altanen precis klar. Samtidigt hjälper Curt-Göran sin dotter med att sätta upp ett staket vid hennes hus på Köpmanholmen.

– Jag har alltid haft ett praktiskt anlag, det är kul, säger han.

Under många år var huset i Stråsundsviken familjens fritidshus. Curt-Göran bodde i Sollefteå i nästan 40 år och arbetade som miljöinspektör. Han hade bland annat hand om tillsynen av kommunala reningsverk och alla enskilda avlopp.

– Jag har haft skitkul i mina dar, säger han om jobbet.

När han gick i pension flyttade familjen till Örnsköldsvik. Nu är det byggandet som gäller. Det är fler projekt som väntar, nästan så det blir svårt att hinna med.

– Jag är bra på att komma med idéer, men sista spiken har svårt att komma dit, säger han.

I garaget står det som Curt-Göran kallar för sitt fantasiprojekt. En Volvo PV 444 av årsmodell 57. Bilen fick han ärva av sin pappa när han tog körkort, men sen 1974 har den varit avställd. En önskan är att göra den körbar igen, men först måste motorn plockas ner, karosseridelar bytas, bromsarna ses över och klädseln fixas.

– Den står och väntar på mig. Finns det inga andra prioriterade projekt så tar jag tag i den, säger han.

Med huset i Stråsundsviken och fjällstugan i Hällfors kan han växla mellan hav och fjäll. Sommaren tillbringar han i Örnsköldsvik, och under vinterhalvåret är han i fjällstugan av och till för att kunna utöva ett annat stort fritidsintresse - snöskoter.

Födelsedagen firar han hemma i Örnsköldsvik. Det blir tårta och kanske några gäster.

– Om jag måste äta upp tårtan själv, det får vi se hur det blir, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons