Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De firar tredubbelt upp

/

Det har varit ett händelserikt år för Leif Östman och Carina Näman. Efter att ha bott drygt 50 mil ifrån varandra har de nu flyttat ihop i Ullånger och Leif har startat egen firma. Två 50-årsdagar på det, har de mycket att fira när de nu ställer till med kalas.

Annons

Han har bott i Norrtälje och hon i Bjästa. De träffades för fyra år sen via ett ordspel på internet, liknande det klassiska sällskapsspelet alfapet. Båda har rötter i Ångermanland och nu har de alltså flyttat ihop i Ullånger, där Leifs pappa är uppvuxen. Tillbaka i länet tog Leif tag i en idé som han haft länge.

– Jag har länge tänkt på att starta eget, men man är väl en seg norrlänning, säger han skämtsamt. Men sen tänkte jag, ska jag göra det så ska jag göra det nu.

Han har länge jobbat som golvläggare och i april startade han företaget Höga kustens golv och slip. Och det har rullat på riktigt bra, berättar Leif.

– Ingen dag är den andra lik. Jag träffar mycket folk, olika kunder. Så det är olika varje dag.

Sambon Carina jobbar som administratör på ortopediavdelningen på Örnsköldsviks sjukhus. Förutom att registrera remisser och ta emot patienter i luckan lagar hon också proteser som gått sönder. I ett rum bakom luckan jobbar hon med att limma, sy och nita olika delar på proteserna.

– Det ser ut som en tomteverkstad här, skrattar hon.

Intresset för hantverk är djupt rotat och på fritiden sysslar hon bland annat med att bränna namnskyltar på drivved, måla stenar och gravera på glas. Saker att hantverka med hittar hon lite överallt i skogen.

– Jag gillar att göra saker som blir nånting. Ingen blir den andra lik, säger hon.

På fritiden tycker de annars om att fiska, och dansa foxtrot och bugg till dansbandet Black Jack. Leif Östman tycker även om att ta fram dragspelet när det blir tid över. Hans mamma är från Finland, och sen han var liten har han spelat finska valser och tango.

– Det blir mycket svenskt också, säger han. Men det är väl just de där mollhistorierna man tycker är bra, och det är ju de finska.

Till helgen ställer de till med kalas hemma i Ullånger. Carina fyllde egentligen 50 redan i mars, men de har valt att slå ihop sina födelsedagar och ha en gemensam 100-årsfest med öppet hus. De väntar både släkt och vänner och bjuder på grillbuffé.

– Det är mycket att fira. Att vi flyttar ihop, firman, födelsedagen. Så det är lite allt i allo, säger Carina.

Mer läsning

Annons