Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil håller formen med dans

/

Annons

Bertil Nyholm, fyller 90 år 26 december, älskar att dansa. Just nu befinner han sig i Las Palmas över jul och nyår. "Det är dans på hotellet varje kväll", säger han glatt.

Bertil är född och uppvuxen i Holmstrand, Helgum. Hans föräldrar var jordbrukare och Bertil fick hjälpa till hemma på gården. När han var fjorton år såg han en annons i tidningen där de sökte en springpojke i Sollefteå. Bertil fick jobbet och förutom springpojksjobbet så ingick det även trädgårdsarbete.

– Jag bestämde mig att bli trädgårdsmästare och började hos Julius Janssons Handelsträdgård, där blev jag i tre år. 1949 kom han in på Trädgårdsskolan och ett år senare gick han ut som trädgårdsmästare. Samma år gifte han sig med framlidna Anna Nyholm.

Han övertog sedan Hågesta trädgårds - och blomsterhandel som han drev under arton år. Bertil har ägt tre blomsterbutiker i Sollefteå. Samtidigt med Hågesta drev han också blomsteraffären Darwin. 1964 öppnade han Flora blomsterbutik som han drev fram till 1980, då han överlät dem på barnen Birgit och Gösta.

Idrott har alltid legat Bertil varmt om hjärtat och han har under åren åkt en hel del långlopp på skidor. Vidare har han också tävlat i friidrott och det var i Salsåkers-Ullånger idrottsförening det en gång började.

Nu håller han formen med dans.

- Jag och en kompis brukar åka runt på olika dansställen, ibland åker vi ända till Åsele.

I femtio år har han varit medlem i Odd Fellow och I september i år blev han uppmärksammad i samband med Logen B 56 Ådalens 100-årsjubileum. Han belönades som jubileumsveteran och förärades med diplom och guldmedalj.

Den 26 december fyller Bertil 90 år och födelsedagen firar han med sol och bad på Las Palmas

Mer läsning

Annons