Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Att umgås och engagera sig i barnbarnen ligger mig varmt om hjärtat"

/

I dag fyller Monica Söderström 60 år.

Annons

Närmast Monicas hjärta står familjen, maken Bosse, barnen Erika och Björn och alla sex barnbarnen. Att umgås och engagera sig i framför allt barnbarnen är viktigt för henne. Barnbarnen är mellan fem och fjorton år så det kan innebära allt mellan att stå som åskådare på en fotbollsmatch till att vara med när de leker med något av djuren som finns vid bostaden.

Det finns många djur där på hemmaplan, hönor, katter, kaniner, hästar och hundar. Monicas största intresse är de fyra golden retriever hundarna. Hon ställer ut, tränar apportering och går viltspår med dem.

– Att det blev "golden" var en ren slump. De tycker det är så roligt med apportering och viltspår och eftersom jag älskar promenader i naturen passar det mig bra, säger hon,

Efter att ha arbetat som undersköterska i 27 år på Örnsköldsviks sjukhus valde hon för 16 år sedan att vidareutbilda sig till socionom. Sedan 2003 jobbar hon för Örnsköldsviks kommun

– Det blev lite skakigt på sjukhuset ett tag så jag tänkte att det kanske var dags att passa på, att välja något annat medan tider är. Först kompletterade jag några ämnen för att bli behörig. Sedan gick jag socionomutbildningen.

Nu har Monica jobbat i 13 år inom socialtjänsten i Örnsköldsvik och trivs väldigt bra.

Utöver tjänsten inom kommunen är Monica också delägare i och driver Näske Lax tillsammans sin man Bosse. Det är hon som sköter all administration i företaget.

Monica har en dröm, hon skulle vilja åka på semester till fjällen. Alla i familjen ska med, barn, barnbarn och naturligtvis hundarna.

– De ska vara till något ställe där det finns spa och utebad som man kan njuta av, säger hon.

60-årsdagen firas på Idre fjäll, tyvärr inte med hela familjen eftersom alla inte har möjlighet att följa med. De blir några stycken ändå, runt tio personer tror Monica. Någon uppvaktning blir det inte tal om, hon är ju inte hemma.

Mer läsning

Annons