Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finanskrisen oroar inte Sollefteå svetsmekano

I fjol omsatte Nya Sollefteå svetsmekano cirka 11,7 miljoner kronor. I år ser det ut att bli ungefär lika mycket och den lågkonjunktur och finanskris som slagit till är inget som oroar.

– Vi är väldigt breda och har flera olika kunder, säger Roger Höglin, en av företagets tre delägare.

Varje höst listar Dagens Industri de fyra senaste årens mest snabbväxande företag, så kallade gasellföretag. Kraven på företagen är hårda, endast en procent av Sveriges aktiebolag är en gasell. Bland annat krävs att omsättningen växer varje år, att den är dubbelt så stor som fyra år tidigare och att den överstiger tio miljoner kronor.

I Ångermanland hittade Allehanda Media 15 gasellföretag varav Sollefteå svetsmekano är ett.

– Kul att bli uppmärksammad, tycker inköparen Joakim Markusson.

– Det är ett bevis att vi jobba i rätt riktning, och vi sliter som djur, tillägger Roger Höglin.

På några års sikt kommer också vindkraftbyggandet igång på allvar och även där hoppas företaget på jobb.

– Vi lär inte får bygga tornen och vingarna. Men det finns mycket annat på ett vindkraftverk som kan ge mycket jobb, poängterar Roger Höglin.

– Det tror jag, det kommer att krävas nyanställningar också. Om inte inom det kommande året så sedan, när konjunkturen vänt, säger Markusson.