Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalister utsågs till årets Vendela i Härnösand

Mittnätverket Vendela är en förening för kvinnor som driver företag. Under tisdagskvällen, som var våravslutning inför sommaruppehållet, samlades cirka 15 medlemmar ute på Nickebo för att presentera årets finalister till ”Årets Vendela” som delas ut under Härnösands företagsgala.

Annons

Cirka tjugo kvinnor och en man hade fått en eller flera nomineringar. Styrelsen hade bland dessa nomineringar tagit fram tre finalister. Kriterierna för årets Vendela ”är en person som driver företag med bas i Härnösand. Hen är en förebild och inspirationskälla för andra företagare och står också bakom Mittnätverket Vendelas värderingar om ett jämställt företagande."

Årets tre finalister som presenterades var:

Kirsi Wahlström som driver företaget Blissum där hon coachar själfulla soloföretagare, och de som vill bli det, att skapa liv och företag på sina egna villkor. Motivering var ”Kirsi är en lysande förebild. Hon ser, hör, stöttar och guidar andra företagare till att leva sina drömmar med sina företag. Kirsi delar generöst av sig med sina kunskaper och erfarenheter. Hon följer och stöttar andra på deras väg till sina drömmar och mål som själfulla företagare.”

Sara Dahlberg som driver företaget Orkidé utbildar kriscoacher och hjälper människor att finna verktyg för att hitta kraft och livsglädje vid förlust. Dessutom driver hon Villa Fridhem ute på Sälsten. Motiveringen var: ”Sara är med sin klokhet och värme en god representant för kvinnor som driver företag i Härnösand. Ur de svåraste livserfarenheterna inger Sara hopp och ger verktyg att orka lyfta blicken till att leva vidare. Sara behövs och den oas som hon skapat på Villa Fridhem är unikt och känt i hela Sverige.”

Wahida Lbaan som driver företaget Wirströms Konditori och Café sedan snart tre år, en levande förebild för lyckad integration. Att hon lägger ner all sin själ i det hon gör märks på att kunderna alltid kommer tillbaka. Motiveringen löd: ”För Wahidas inspirerande entreprenörskap som också är ett lysande exempel på lyckad integration och möjligheter för utlandsfödda kvinnor att skapa sig ett nytt liv i Sverige och i Härnösand. Hennes satsning visar på härligt företagande, stort mod och en riktig inpiration för många nysvenska kvinnor och alla andra.”

Vinnaren utses på Företagsgalan den 4 oktober. Priset är galans största och vinnaren får, förutom att bli utsedd till en inspirerande förebild, även 10 000 kronor för att utveckla sitt företag eller sin kompetens.

Anki Grip

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons