Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finaldrömmen lever för Tyresö

Annons

Det första delmålet är avklarat för Tyresö.

Klubben är vidare till kvartsfinal i Champions League-fotbollen efter 4-0 mot Fortuna Hjörring.

Nu väntar nästa utmaning - att bygga ett lag som ska ta dem ännu längre.

Tyresö hade 2-1 att gå på från det första mötet mot de danska mästarna, och om det fanns en gnutta spänning kvar inför returen så var den borta redan efter en kvart.

Amerikanskan Whitney Engen klackade då snyggt in 1-0, på passning från landsmaninnan Meghan Klingenberg.

Jag blev nog lika överraskad som ni. Det var ingen bakom mig, så jag tänkte "va fasen", säger Engen som målet.

Kontrakten går ut

Engen värvades till Tyresö så sent som oktober, kort tid efter att målvakten Ashlyn Harris och backen Ali Krieger anslutit. Samtliga tre på korttidskontrakt, som sträckte sig till och med torsdagens match, med det uttalade uppdraget att ta klubben vidare till kvartsfinal.

Och där är laget nu.

Och frågan är det laget ser ut när Tyresö väl ställer upp för kvartsfinalen i mars, i vad som kommer att bli vårens första träningsmatch?

Det här är en världsklassorganisation, det är svårt att inte vilja vara kvar, säger Whitney Engen, som själv är klar med att hon vill stanna.

Även Christen Press, som vann den allsvenska skytteligan och gjort fyra mål hittills i Champions League-spelet, hoppas vara kvar i klubben.

Att vi går vidare här betyder självklart mycket. I den här matchen visar vi verkligen vilket lag vi är, och vilket lag vi vill vara, säger Press.

Redan under fredagen kommer klubben att ta upp förhandlingarna med de spelare man vill ha kvar - och in.

Vill förstärka laget

Tränaren Tony Gustavsson är tydlig med att Champions League är klubbens största prioritering i vår, och att det kommer att behövas ytterligare förstärkningar i varje lagdel för att Tyresö ska lyckas ta sig hela vägen till finalen i Lissabon i maj.

Vi har en gedigen to do-lista att ta tag i. Vi kommer förhoppningsvis att spela 21 tävlingsmatcher i vår, och då kommer vi att behöva en strak trupp för att klara det, säger han.

Förutom Engen så skrev även Marta, Kirsten Van de Ven och Verónica Boquete in sig i målprotokollet mot Hjörring. Samtliga mål föll i den första halvleken, och Tyresö visade att man är ett lag av den absoluta Europatoppen.

Den första halvleken skulle jag säga är den bästa halvlekens om spelats på svensk mark i år. I dag fick vi verkligen ihop det, säger Tony Gustavsson.

Mer läsning

Annons