Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Final för Björkman i comebacken

Annons

I november 2008 lade Jonas Björkman officiellt racketen på hyllan.

Inför årets Stockholm Open bestämde sig smålänningen för att göra tillfällig comeback, och i dag spelar han dubbelfinal med Robert Lindstedt.

Men för dubbeltennisen är parets framgångar knappast ett styrkebesked.

Att en 41 år gammal spelare med flera års frånvaro kan mäta sig med konkurrensen säger en del om dubbeltennisen nu.

De sista åren har det ju inte hänt så mycket, säger Jonas Björkman.

Han själv var under sin karriär i topp i såväl singel som dubbel. Nu väljer de bästa singelspelarna konsekvent bort dubbeln. Kvar finns ett gäng spelare i dubbeltoppen, många som var aktiva när Björkman själv spelade.

Det var ju inga problem rent fysiskt med båda delarna. Det tror jag inte skulle vara för Novak Djokovic och de andra nu heller. Det handlar mer mentalt om att man viker ned sig och vill inte spela. Jag tror det skulle vara nyttigt för många, säger han.

TT: Du är ju själv marknadschef för Stockholm Open. Hur resonerar turneringarna, är dubbeln numera något nödvändigt ont?

Både och. I USA och England är det väldigt populärt. Problemet tror jag är att många dubbelspelare byter spelpartners hela tiden vilket gör att man inte kan bygga något kring dem och få folk att relatera till olika par.

Den som vill vara positiv ser det naturligtvis det hela som en jättesuccé. Dagens final spelar Jonas Björkman och Robert Lindstedt efter att klart besegrat Scott Lipsky, USA/Santiago Gonzalez, Mexiko med 6-4, 6-4 i semifinal.

Ruggigt bra. Vi spelade riktigt bra från första start och tog för oss mer än tidigare. Jag hade dock inte trott inför veckan att vi skulle vara i final, erkänner Björkman.

För finalmotståndet står förstaseedade paret Aisam-Ul-Haq Qureshi, Pakistan/Jean-Julien Rojer, Nederländerna. De jagar en plats bland de åtta bästa som går till slutspelet i London.

I singelfinalen ställs turneringens affischnamnen David Ferrer, Spanien, och bulgaren Grigor Dimitrov mot varandra.

Mer läsning

Annons