Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina prestationer från Varggropens KRC under andra tävlingsdagen

J60 är en klass där VKRC tidigare inte haft några deltagare men i år hade vi två stycken. Emilio Ahlqvist och Hugo Nordgren representerar klubbens färger under dessa tävlingar och de gjorde detta med bravur.

Hugo slutade på en tredjeplats under båda dagarna och Emilio på en åttonde- respektive sjundeplats. Det var starka insatser och fin körning ifrån båda klubbens deltagare.

Nästa klass är J-125 där man börjar köra stor kart och nu går det undan, uppemot 120 km/ h kan de komma upp i. Det är också den klass som VKRC hade flest deltagare i under helgen och dessa var Kristoffer Pettersson, Ella Gafvelin, Marvin Ahlqvist, Lili Näslund och William Gafvelin. I klassen var det hela 21 deltagare och detta gjorde att det emellanåt var väldigt trångt på de 665 meter som banan består av.

Efter lördagens lopp stod det klart att Marvin placerade sig på en tredjeplats, Lili slutade på en sjätteplats och på en tiondeplats kom William. Kristoffer slutade på en 17:e plats och Ella, som var ny i klassen, kom på en 18:e plats. Även under söndagen var det tuff körning med ett flertal avåkningar och många spännande lopp där deltagarna bytte positioner med varandra. Här landade Lili på en femteplats, Marvin kom sjua. En nöjd Ella slutade tretton och mindre nöjda var Kristoffer och William som slutade på en 14:e respektive 15:e plats.

I klassen KZ2 hade VKRC ingen deltagare men även här var det dramatik och spännande lopp innan det stod klart hur placeringarna skulle fördelas.

Under båda dagarna var tävlingarna publikfria. Trots det fanns det entusiaster som stod utanför stängslet för att få en glimt av förarna och se deras fartfyllda framfart. Nu laddar vi för en fortsatt fin sommar med kommande lopp bestående av nervkittlande körning och härlig, fast distanserad, gemenskap. Om någon är intresserad av att börja med karting så kan ni kolla in vår hemsida www.vkrc.se för mer information. Det är en rolig sport med härlig sammanhållning och nervkittlande utmaningar, både för förare, mekaniker, mammor, pappor och andra runt omkring.

Pernilla Gafvelin,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel