Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fin utmärkelse till Mittmedia

Medieföretaget Mittmedia, som äger allehanda.se, har fått ett fint erkännande.
​INMA, International News Media Association, har utsett Mittmedia till "Bäst i Europa" för sitt innovativa utvecklingsarbete.

Utmärkelsen gäller de interna utvecklingsprojekten Framtidsverkstan och Lärmilen – ett koncept som går ut på att öka innovationstakten i bolaget, samtidigt som medarbetarna ska sporras till nya upptäckter och att bredda och fördjupa sina professionella nätverk.

– Framtidsverkstaden och Lärmilen är en unik kombination av affärsutveckling, utveckling av ny företagskultur och personlig kompetensutveckling, säger Mittmedias koncernchef Thomas Peterssohn.

INMA utsåg fyra vinnare från fyra världsdelar där Mittmedia blev bäst i Europa. En global vinnare kommer att utses den 13 maj på INMA World Congress i San Fransisco.

En av dem som har deltagit i Framtidsverkstan är Lennart Lundberg, journalist vid Tidningen Ångermanland och allehanda.se.

– Hela grejen är att Mittmedia lyssnar på oss anställda. Vi känner att våra kunskaper tas till vara, säger han.

Mittmedia äger förutom allehanda.se, Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda ytterligare 17 morgontidningar och 9 nyhetssajter i mellersta Sverige. AnnaKarin Lith är redaktionell chef för företaget.

– Över 200 medarbetare har gått Framtidsverkstan. De har förstått vilken stor utmaning som vår bransch står inför. Tillsammans löser vi de strategiska frågor som det innebär att gå från en traditionell papperstidning till att även bli duktiga innehållsförmedlare i digitala kanaler, säger hon.

Hur ser papperstidningen ut om sex år?

– Den kommer att finnas kvar så länge vi har kunder som vill ha kvar den. Men vi vet redan i dag att allt flera vill ha sina nyheter i mobilen och läsplattor och där måste vi bli ännu bättre, säger AnnaKarin Lith.