Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fimp bevis mot misstänkt taximördare

Annons

En fimp med dna från den åtalade stod i dag i centrum i rättssalen, när målet om mordet på en 31-årig gängledare på ett taxikontor i Malmö inleddes.

Det här är ett ärende som handlar om ägandet, säger kammaråklagare Michael Hansson

Den morgon i november då 31-åringen sköts presenteras han som ny ägare i taxibolaget. På kontoret finns personal i två olika läger inom företaget, varav ett stödjer den nye ägaren. Beskedet sätter i gång en intensiv telefontrafik mellan personer knutna till taxibolaget och flera personer beger sig också till kontoret, bland annat den mordmisstänkte 45-åringen, som enligt åklagaren är beväpnad och skjuter 31-åringen i huvudet.

På ett bord i samma rum som skotten föll hittades en cigarettask. Den innehåller ett viktigt bevis för åklagarsidan: En fimp med dna från den misstänkte mannen. Enligt Statens kriminaltekniska laboratorium talar provresultaten "extremt starkt" för att det är den misstänktes dna på fimpen.

Det imponerar inte på den mordmisstänktes advokat Gunnar Falk. Han berättar att hans klient rökte under den här perioden och därför är det inte så märkligt att det fanns en fimp med hans dna på kontoret. Enligt advokaten hade den misstänkte varit där så sent som dagen innan dödsskjutningen eftersom han arbetade på taxikontoret.

Detta var en av flera dödsskjutningar i Malmö på relativt kort tid.

Mer läsning

Annons