Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler aktuella biofilmer

Annons

Carrie (Härnösand, Örnsköldsvik)

En remake på skräckfilmsklassikern "Carrie" från 1976 och återigen får vi träffa utstötta tonåringen Carrie. När Carrie blir mobbad upptäcker hon sin telekinesisk förmåga, vilket ska komma att bli ödesdigert.

Egentligen är detta inte mycket sämre film än originalet. Men sprängkraften i storyn är inte lika stor i dag och det blir aldrig läskigt, vilket minskar existensberättigandet drastiskt.

Betyg 3/5

MIRANDA SIGANDER

Last Vegas (Härnösand, Örnsköldsvik)

En "Baksmällan" för ålderspensionärerna. Michael Douglas, Morgan Freeman, Kevin Kline och Robert De Niro spelar kompisgänget som trotsar krämpor och drar till Vegas för att festa.

Det blir ibland kul och Morgan Freeman är tidvis ljuvlig. Men filmen pendlar mellan charmig ålderdomshumor och gubbslemmighet.

Betyg 2/5

MIRANDA SIGANDER

Mig äger ingen (Härnösand, Örnsköldsvik)

Filmatiseringen av Åsa Linderborgs självbiografiska bok. Om uppväxten med hennes ensamstående pappa, om kärleken mellan dem och spriten som förstörde deras relation - men även om klassamhället, anpassning, revolt och ideologi.

Regissör Kjell-Åke Andersson har förvandlat historien till ett stämningsmättat familjedrama, som blir lite väl sentimentalt. Mikael Persbrandt är fint nedtonad i rollen som pappa.

Betyg 3/5

KARIN SVENSSON

The Hunger Games: Catching Fire (Härnösand, Örnsköldsvik)

Den motvilliga hjältinnan Katniss (Jennifer Lawrence) är tillbaka, och inget "Hungerspelen"-fan lär bli besviket över den här kompetenta uppföljaren.

Handling: När Katniss och Peeta kommer tillbaka till distrikt 12 inser de att tillvaron blivit värre och Katniss har blivit en symbol för hopp hos befolkningen. President Snow tvingar Katniss och Peeta att återigen slåss för sin överlevnad i ett hungerspel.

Betyg 3/5

MIRANDA SIGANDER

Det regnar köttbullar 2 (Härnösand, Örnsköldsvik)

Animerad barnfilm och uppföljare på första succéfilmen. Även denna gång står unge uppfinnaren Flint med vänner i centrum, men de får sällskap av Flints barndomsidol, vetenskapsmannen Chester V.

Filmen flirtar så hårt med den vuxna delen av publiken att den i onödan krånglar till och överlastar intrigen. Men den är likväl en rolig och fantasifull film, med oemotståndliga figurer.

Betyg 3/5

MIRANDA SIGANDER

Flygplan (Härnösand, Örnsköldsvik)

"Flygplan" är en spinoff på "Bilar" och "Bilar 2", av många med mig klassade som Pixars sämsta filmer. Filmens huvudperson är flygplanet Dusty, som vill delta i ett farofyllt jorden runt-race. Hans väg mot målet kantas av allsköns stereotyper som en eldig mexikan, en stram britt och en duktig flicka.

Det enda som finns kvar av Pixarkänslan är det visuella, animationen är superb med omtumlande flygscener. I övrigt har man siktat på att göra en "Top gun" för barn.

Betyg 2/5

KARIN SVENSSON

Turbo (Härnösand, Örnsköldsvik)

Animerat äventyr från skaparna bakom "Madagaskar" och "Kung fu panda" och här handlar det om snigeln Turbo, som är världens snabbaste snigel och vill tävla i racinglopp.

Dreamworks har skapat ett kul 3D-äventyr och även om budskapet - ingen dröm är för stor för att drömmas - är lite smetigt är det lätt att hjärtat klappar för den supersnabba snigeln. Fungerar dessutom både för vuxna och barn.

Betyg 3/5

SARA HALDERT

LasseMajas detektivbyrå - Von Broms hemlighet (Härnösand, Örnsköldsvik)

Detektivduon Lasse och Maja snokar vidare. Duon hittar en kista som inte går att öppna. Den visar sig tillhöra en död kompositör, vars nu levande släktingar dyker upp och ställer till oreda. När kistan försvinner får detektivbyrån ännu mer att göra.

Filmen är seg och skådespelarna får kämpa för att gjuta liv i sina figurer. Inte förrän i slutet samlar filmen ihop sig och återknyter till den lyckade stämningen från inledningen.

Betyg 2/5

MIRANDA SIGANDER

Ender's Game (Örnsköldsvik)

Ender lever i en framtid där jorden hotas av rymdvarelser. Begåvade barn sätts i krigsskola, då de anses lämpade för strategisk krigföring. Överste Graff (Harrison Ford) satsar på Ender, men Ender har dubier inför att tränas till en dödsmaskin.

Filmen, som bygger på Orson Scott Cards bok, är ett påkostad science fiction-äventyr med svindlande actionscener. Det är också en dyster film. Asa Butterfield är bra i huvudrollen.

Betyg 3/5

KARIN SVENSSON

Prick & Fläck på fläcken (Örnsköldsvik)

Kaninerna Prick & Fläck är tillbaka med en ny barnfilm. Tillsammans gör de allt från att plocka svampar till att gå på disco under filmens sex delar.

Så länge Prick och Fläck håller sig i hemmet är berättelsen odramatiskt skildrad med hjälp av Stina Ekblads varma men sövande röst. Men när kaninerna ger sig ut på äventyr händer något. Färgerna blir skarpare och animeringen mer fantasifull. Sammantaget: en välanimerad men lite endimensionell barnfilm.

Betyg 3/5

KARL DALÉN

The Hobbit: En Oväntad Resa (Sollefteå, Kramfors)

Filmatiseringen av Tolkiens bok "Bilbo", som utspelar sig före "Sagan om ringen". Filmen inleds med en epilog, om hur draken Smaug fördrev dvärgarna från sina hem. Nu vill dvärgprinsen ta tillbaka makten, tillsammans med tolv vapenbröder, trollkarlen Gandalf och hobbiten Bilbo.

Regissör Peter Jackson levererar på nytt storslagna och vackra miljöer, eteriska alver och stridslystna orcher. Martin Freeman, som spelar Bilbo, lyckas inte engagera som Elijah Wood.

Betyg 3/5

KARIN SVENSSON

FOTNOT: Samtliga filmer har tidigare recenserats i sin fulla längd.

Mer läsning

Annons