Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantastisk svenskt drama

Erika lever ett hektiskt storstadsliv. Fokus ligger på karriären och inför det stundande babylivet har hon "beställt" ett kejsarsnitt.
Men för första gången i sitt liv blir det inte som den kontrollerade Erika tänkt sig.

Annons

En traumatisk förlossning puttar ner henne i en livskris. Efter en period av verkningslös terapi gör Erika och fyra andra i hennes samtalsgrupp en minirevolution. I stället för att fastna i tillvarons trista fängelse bestämmer de sig för att ta tillfrisknandet i egna händer. De börjar ta in på hotell för att bli någon annan för en stund.

Mina farhågor om att Alicia Vikander skulle kännas för ung för att axla den här rollen kommer på skam direkt, hon är strålande med ett engagerande minspel. Fantastiskt nog är de andra skådespelarna lika bra.

"Hotell" är ett imponerande ensemblespel där alla famlar runt och försöker göra upp med livets orättvisor. Och alla får tillfälle att glänsa. Men det verkligt fina är att Lisa Langseth håller en kärleksfull balans och aldrig lämnar den dynamiska gruppen i sticket.

Förmodligen har Langseth inspirerats av Lars von Triers "Idioterna". Samtidigt som det är en allvarlig historia är den späckad av befriande humor. Speciellt David Dencik är makalöst rolig i sin roll som modersbunden masochist med förkärlek för mayaindianer.

Lisa Langseth visar, ännu en gång efter debuten "Till det som är vackert", hur hon lyhört befinner sig i sin samtid och med stilistiskt säkerhet och en egen lekfull ton visar vad katharsis kan innebära.

Dvd/bd-film: Hotell

Regi: Lisa Langseth

Genre: Drama

Roller: Alicia Vikander, David Dencik, Anna Bjelkerud, Mira Eklund

Dvd/bd-premiär: 12 februari

Betyg: 4/5

MIRANDA SIGANDER

Mer läsning

Annons