Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett kul 3D-äventyr

/

Skaparna bakom "Madagaskar" och "Kung fu panda" är tillbaka. Den här gången handlar det om sniglar. Eller närmare bestämt en särskild snigel med racerdrömmar.

Annons

Det enda trädgårdssnigeln Turbo vill är att bli snabb. En komplicerad dröm för en snigel. Eller? Nej nej, genom ett trollslag får Turbo superkrafter och blir världens förmodligen snabbaste snigel. Världens snabbaste snigel som vill tävla mot vrålåk på hjul i världens största racinglopp.

Låter det snigelsegt? Det är det inte.

Dreamworks har skapat ett kul 3 D-äventyr om underhundarnas underhund (eller förlåt, undersnigel). Och även om budskapet - ingen dröm är för stor för att drömmas - är lika smetigt som vanligt i den här typen av filmer är det lätt att låta hjärtat klappa för den lille supersnabba snigeln.

På engelska är filmen full av vuxenreferenser (bara det att Snoop Dogg och Samuel L Jackson gör ett par av rösterna!) som hamnar cirka 100 meter över den unga testpublikens huvuden, men de fnissar åt helt andra saker. Så, inte filmen är inte en särskilt nytänkande skapelse men alla får sitt och fartvinden från "Turbo" får klart godkänt.

BIOFILM: Turbo

Genre: Animerat

Premiär: Under helgen, 25-27/10, i Härnösand, Örnsköldsvik, Sollefteå och Kramfors (även Sverigepremiär)

Röster: Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Michael Pena

Svenska röster: Jesper Adefelt, Jan Modin, Nassim Al Fakir

Regi: David Soren

Speltid: 1 tim 36 minuter

Censur: 7 år

Betyg: 3/5

Sara Haldert/TT

Mer läsning

Annons