Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En välgjord uppföljare

/

Det brukar ju vara så att skurkrollerna brukar vara de mest tacksamma på film, både för skådespelarna och för oss i publiken.

Annons

Och även om det i en animerad film inte handlar om att tillfredsställa skådespelaren, så gäller detta med publikens tillfredsställelse även i det här fallet.

Och tyvärr gör detta att "Dumma mej 2" känns lite mer oengagerande än vad ettan gjorde. Där var huvudpersonen Gru en superskurk och det var ett nöje att följa honom och hans små gula följeslagare minionerna när de utförde skurkdåd. Filmen slutade med att han, först motvilligt, adopterade tre små flickor.

I tvåan har Gru blivit snäll och i stället för att begå skurkstreck har han börjat tillverka sylt och krämer. När en ny mystisk superskurk hotar världen blir Gru engagerad att försöka besegra honom. Till hjälp får han en kvinnlig assistent och romantiken börjar slå rot.

Det var roligare att se Gru som skurk än filmens hjälte. Då hjälper det inte att filmen är välgjord och att det finns roliga enstaka scener. "Dumma mej 2" känns ändå som en uppföljare som väl inte var så där helt nödvändig. Betyget tre får den eftersom minionerna är roliga och piggar upp så fort de är i bild.

■ DVD-recension

Titel: "Dumma mej 2"

Genre: Animerad komedi

Regi: Pierre Coffin, Chris Renaud

Svenska röster: Henrik Dorsin, Rafael Edholm, Amadeus Sögaard, med flera

Release: 6 november

Betyg: 3

Mer läsning

Annons