Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En spännande och smart thriller

/

Under en spektakulär show rånar fyra magiker, till synes med hjälp av magi, en bank på en annan kontinent – och ger pengarna till publiken.

Annons

FBI är dem snart på spåren, och agenten Dylan Hobbs (Mark Ruffalo) blir den som mot sin vilja får fallet på sitt bord. Det blir inte bättre av att magikerna hela tiden verkar ligga steget före honom. Han söker därför hjälp hos Thaddeus Bradley (Morgan Freeman), en före detta trollkarl som har en tv-show där han avslöjar kända magikers knep. Allt tyder på att de tänker genomföra ytterligare två shower med liknande koncept – och att de får hjälp av en utomstående femte person.

Snabba klipp, invecklade trolleritrick och häftiga scener gör detta till en spännande och smart thriller. Filmen har en imponerande rollista, och inte minst Woody Harrelson är fängslande som medial hypnotisör.

Mantrat "ju närmare du tittar, desto mindre av hela bilden ser du" stämmer både för huvudpersonen – och för tittaren. Filmen innehåller ett antal mer eller mindre oväntade twistar. Men efter att handlingen lagts upp så storslaget filmen igenom hade jag förväntat mig något mer av slutet, som faller lite platt.

Dvd/bd-film: Now you see me

Genre: Thriller

Regi: Louis Leterrier

Roller: Isla Fisher, Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg

Dvd/bd-premiär: 13 november

Betyg: 4/5

SUSANNA ODRAKS

Mer läsning

Annons