Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Burgundy balanserar på gränsen

/

Nyhetsankaret Ron Burgundy (Will Ferrell) är tillbaka. Efter att ha varit San Diegos hetaste tv-profil i första filmen har handlingen nu förlagts till New York, där Burgundy är med och startar världens första dygnet-runt-nyhetskanal med sitt nyhetsteam.

Annons

"Anchorman 2" har varit en av höstens mest omskrivna filmer. Anledningen är att Will Ferrell, som även skrivit manus, har slitit som en furie med marknadsföringen. Först lade han flera år på att övertyga filmbolaget Paramount om att filmen skulle bli lönsam, sedan har han dykt upp på nyhetssändningar över hela världen i rollen som Ron Burgundy.

Så hur blev utfallet? Inget vidare. Medan den första filmen åtminstone vilade på en originell idé drivs uppföljaren av ännu grabbigare humor och dåliga oneliners.

En del av skämten balanserar på gränsen till vad som känns okej; det drivs om kvinnomisshandel, svarta och blinda. I en scen blir Ron Burgundy uppmanad att slå sin kvinnliga chef eftersom "män ha slagit kvinnor i tusentals år". Haha, eller? Som vanligt hänger allt på att Will Ferrell är rolig på precis samma sätt som han har varit rolig på sedan genombrottet i "Saturday night live" 1995.

Det finns ljuspunkter. Steve Carells IQ-befriade rollfigur är mer underhållande än i ettan och slutstriden slår den första filmens nyhetsankarbråk med hästlängder.

Dessutom är filmen fylld till bredden av gästinhopp med kända skådisar - lite som komedins version på actionfilmserien "Expendables". Amy Poehler, Jim Carrey, Liam Neeson, Sacha Baron Cohen, Tina Fey, Luke Wilson, Harrison Ford, Kirsten Dunst och Kanye West flimrar förbi. Det är småroligt, men räcker inte för att få filmen att lyfta.

BIOFILM: Anchorman 2

Genre: Komedi

Premiär: I kväll, 27/12, i Härnösand (Sverigepremiär 20/12). I Sollefteå och Kramfors 15/1, oklart om Ö-vik.

Regi: Adam McKay

Med: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carell med flera.

Speltid: 1 tim 53 min

Censur: 11 år

Karl Dahlén /TT spektra

Mer läsning

Annons