Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristande komedi om spring break-festande

/

Spring break - den amerikanska motsvarigheten till den svenska sommarens festande i Visby, Båstad och andra semesterorter där ungdomar går "all in" vad gäller sex, sprit och droger.

Annons

Här handlar det om uttråkade ungdomar som vill fly från sina alldagliga liv. Tjejerna i "Spring breakers" bara måste få festa och rånar en restaurang för att få pengar att ta sig till Florida.

Regissör Harmony Korine plockar lätta poäng när han med pastellfärgad rockvideoestetik skildrar knarkandet, drickandet och liggandet. Kameran dreglar när Korine visar halv- och helnakna kroppar, vilket ju väcker uppseende i USA eftersom de mest förekommande kropparna tillhör Vanessa Hudgens och Selena Gomez.

Det hämningslösa festandet kan naturligtvis inte fortsätta. Det går överstyr och in på banan kommer James Franco, denne märklige skådis som njuter lite för mycket av att få spela ut hela sitt register i rollen som Alien, fadersgestalt för de förlorade flickorna och samtidigt knarklangare med en förkärlek för Britney Spears-hits.

Den här filmen skulle kunna ha blivit en bitande satir över sakernas tillstånd, men utvecklas till en vanlig high school-film. Denna utveckling är i märkligaste laget.

Dvd/bd-film: Spring Breakers

Genre: Komedi

Regi: Harmony Korine

Roller: James Franco, Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson

Dvd/bd-premiär: 30 oktober

Betyg: 2/5

MIKAEL FORSELL

Mer läsning

Annons