Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adrenalinstinn och dålig uppföljare

/

Det börjar med vrålande motorer, tv-skärmen färgas svart och tv-rummet fylls av ljudet av adrenalin och bensin.

Annons

Sedan kastas vi in i en actionfylld färd på Gran Canarias bergsvägar, där två män i sportbilar tävlar om vem som kan bryta mot flest trafikregler på kortast tid. Bilgalningar à la Vin Diesel i "Fast & furious"-filmerna är i gång igen.

I denna uppföljare får Vin Diesels rollfigur Dominic och hans gäng (en grupp kriminella bilvirtuoser med hjärtat på rätta stället) ett uppdrag av polisen Hobbs (Dwayne "The Rock" Johnson): de ska hindra skurken Shaw från att lägga vantarna på ett supervapen. Hans trumfkort är en kvinna från Torettos förflutna.

Här göms ett föga övertygande budskap om familj och lojalitet, men vem bryr sig om handlingen? Handlingen utgör bara illa spelade transportsträckor mellan de fysiska huvudnumren. Och där bränner man på ordentligt - tempot börjar på max och blir bara mer uppskruvat under de två timmar som filmen pågår.

Det mest felande med Fast & Furious-serien är att vår hjälte kan volta i 300 knyck utan att stuka foten. Här kan en polis tortera en misstänkt och ändå vara en hyvens kille. Och här upphör alla naturlagar när människor hoppar mellan skenande bilar och stridsvagnar. Om man ändå köper detta så återstår ett problem: filmens stjärna. Vin Diesel saknar all den intensitet och charm som borde känneteckna en framgångsrik actionskådis.

Dvd/bd-film: Fast & Furious 6

Genre: Action

Regi: Justin Lin

Roll: Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez

Dvd/bd-premiär: 25 september

Betyg: 1/5

KARIN SVENSSON

Mer läsning

Annons