Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip Fastén är Årets kock

Annons

Efter en intensiv dag vid spisarna var det till slut klart. Filip Fastén blev Årets kock 2014. Till vardags arbetar han på Restaurant Frantzén i Stockholm.

"Med stil, känsla och med en mästares förfinade handlag lyfter Filip Fastén fram råvarornas naturliga smaker och egenskaper. Genom ett utomordentligt kockhantverk har han skapat ett stycke modern svensk gastronomi", lyder juryns motivering.

Silvret gick till Martin Brag medan Jesper Bogren tog hand om bronsmedaljen.

De sex finalisterna skulle tillaga två rätter på fem och en halv timme. Huvudråvaran i den första rätten är svensk anka och i den andra tävlingsrätten är huvudnumret skrei och 14 färska pilgrimsmusslor i skal.

Frida Ronge från restaurang Vrå i Göteborg fick Karin Franssons mentorpris för 2014.

Det priset går till en mentor som lyft och utvecklat kvinnliga kockar.

Mer läsning

Annons