Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick tre bedrägeribrev på två dagar

Vad sägs om att dela på 3 miljoner dollar bara genom att ta emot dem på ditt bankkonto. Ja, det låter som ett flott erbjudande men är naturligtvis ett försök till bedrägeri.

Jan Erik Ågren, före detta kyrkoherde och riksdagsledamot från Ramsele har inom loppet av några dagar fått tre olika erbjudanden, via e-post, att hjälpa till med en lite skummare banktransaktion och bli mångmiljonär på kuppen.

Samtliga brev är skrivna på engelska och uppger sig ha engelsk respektive afrikansk avsändare.

- Förr om åren fick man i bland sådana här brev på posten. Numera kommer de som e-post. Jag skulle inte ha reagerat om det inte kommit så många nästan samtidigt, säger han.

I samtliga fall vill avsändaren, i det här fallet en Graham Jackson respektive Elvis Addo, ha kontakt för att komma över mottagaren bankontonummer. Svarar man, vilket Ågren naturligtvis inte gjort, skulle kontot förmodligen länsas.

- Eftersom breven ständigt dyker upp så måste de ju lyckas någon gång, säger han.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68