Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick sparken av Modo – nu får tidigare tränaren ledarroll i SHL-klubben Mora

Anders Forsberg har fått ett nytt jobb i SHL.
Under onsdagen tog han plats i Mora IK:s ledarstab som sportslig rådgivare.
"Klubbens stora målsättning är att spela i SHL även nästa år" skriver klubben på sin hemsida.

Annons

I två omgångar har Anders Forsberg jobbat som scout för NHL-klubbar. Först för Ottawa Senators mellan 2007 och 2010 innan han mellan 2015 och 2017 var Europascout åt Buffalo Sabres.

Som tränare har Forsberg varit med och vunnit SM-silver två gånger med Skellefteå samt har två år som huvudtränare för Modo i SHL innan han fick sparken. Nu går han in i en roll som sportslig rådgivare till Mora.

Som assisterande sportchef har klubben utsett målvaktstränaren Peter Iversen som även i fortsättningen kommer att fungera som målvaktstränare.

Även Daniel Hermansson, som har två hela säsonger som spelare i klubben har nu fått rollen som individuell spelarutvecklare där han kommar att "fokusera på videoanalyser och individuell spelarutveckling".

Den nya organisationen är en del i klubbens arbete för att nå målsättningen om SHL-spel även nästa säsong.

"Klubbens stora målsättning är att spela i SHL även nästa år. Därför satsar vi ännu mer på vårt A-lag för att hjälpa både spelare och vår huvudtränare Mattias Karlin samt assisterande tränare Mikael Johansson att nå våra mål" skriver klubben på sin hemsida.