Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick skruv och glas i maten

- Först trodde jag att jag tappat en plomb men upptäckte att det var en liten skruv. Sedan hittade jag också två glasbitar inne i levern, berättar Sune Wallin.

Sune Wallin som bor intill Häxberget nära Bollstabruk tycker om ungnötslever. Ungefär en gång i månaden äter han och hustrun Marianne lever. I tisdags hade man tinat upp en av de tre förpackningar med lever som man köpte i Konsumbutiken i Bollstabruk i början av april.

- Jag hade som tur var nästan ätit upp maten när jag tuggade på något hårt. Det var en liten skruv. När jag sedan tuggade vidare hittade jag två små glasbitar, berättar Sune.

Paret har varken kontaktat Konsumbutiken eller leverantören Nyhléns Hugosons men har för avsikt att göra det. Hos Konsum i Bollstabruk har man inte fått in klagomål från några andra kunder som köpt ungnötslever.

- Det verkar helt otroligt. Vår anläggning är glassäkrad men det är möjligt att en liten skruv skulle kunna ha lossnat under hanteringen och hamnat i levern, säger Rune Routuvaara som är produktionsansvarig hos Nyhléns Hugosons.

Rune Routuvaara uppmanar Sune Wallin att kontakta Nyhléns Hugoson och skicka in skruven och glasbitarna för undersökning. På så sätt kan man eventuellt få klarhet i vad som kan ha gått snett.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70