Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fettdoktorns" syster öppnar kursgård i Örnsköldsvik

Lena lever sitt liv med mindre kolhydrater och mer animaliskt fett. Även kallat LCHF-dieten. I vår öppnar Sveriges första kursgård med LCHF-inriktning i Själevad.

– Själv upptäckte jag LCHF genom min syster. Sedan 2005 har jag ätit lågkolhydrat/högfettkost, och det har gett så otroligt stora hälsovinster för mig, säger Lena, vars syster Annika är känd av många som Doktor Dahlqvist eller ”Fettdoktorn”.

För att dela med sig av den omdebatterade kunskapen om hälsovinsterna med att utesluta det mesta av kolhydraterna ur kosten och i stället öka på de mättade animaliska fetterna har Lena Olovsson beslutat sig för att satsa på kursverksamhet i sitt barndomshem i SJälevad, på Gålnässtrand.

– I mån av tid kommer Annika att dyka upp som föreläsare.

Kursgården ska vintertid kunna ta emot 8 helinackorderade deltagare och 11 helinackorderade deltagare sommartid. Just nu pågår renoveringarna och ombyggnationerna för att uppfylla kraven som ställs på en kursgård.

Planen är nu att hålla tre helg- eller veckokurser i månaden med både teori och praktik samt praktisk matlagning.

– De flesta människor har någon typ av hälsoproblem, och ofta kan man göra stor skillnad beroende på vad man äter, säger Lena Olovsson.

Kursverksamheten slår upp portarna den tredje mars i vår.