Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festligt hundraårsjubileum i Själevad

Det blev fullsatt på varenda bänk och stol när Själevadsposten firade 30-årsjubileum och PRO i Själevad påbörjade sitt 70-årsfirande med en sommarfest vid Själevads friluftscentrum.

Annons

Gott och väl 200 kom till 100-årsfirandet och lyssnade på Sven-Rogers (Kjell Scherman och Per-Ove Ögren) med mera. Kurt-Göran Öberg berättade om Själevadspostens första staplande steg med att klippa och klistra och en tunn och oansenlig tidning till dagens 48 sidor i färg. En tidning som görs helt på ideell väg och som får allt större spridning och erkännande i Själevad och runt om i världen till utvandrade Själevadsbor. Göran Johansson har utvandrat ända till Madagaskar i Indiska Oceanen och ger glimtar både därifrån och från sin hembygd i Själevad dit han återvänder varje sommar.

– PRO i Själevad kommer att fira 70-årsjubiluem vid en riktig fest under hösten, berättade föreningens ordförande Nils-Erik Forsman. Men redan är en del av föreningens aktiviteter i gång efter sommaruppehållet. Sommarfesten vid friluftscentralen är ett av inslagen. Vidare finns boule, gymnastik, bridge, resor, ibland till okänt mål och en hel del annat på programmet. PRO Själevad är en mycket aktiv förening.

Jerry Erixon och Kurt-Göran Öberg höll i trådarna för programmet tillsammans med PRO:s ordförande. Jerry Erixon hade dessutom plitat ihop en tipsslinga med kluriga frågor om Själevad och till viss del ÖA, där han under lång tid var verksam som reporter, arbetsledare och chefredaktör. En annan känd ÖA-profil, före detta vd Olle Boman, medverkade med historier och även som sångare med gamla skillingtryck i repertoaren. Han lyckades så bra med detta att han blev tingad att återkomma i annat sammanhang. Hans visor handlar framförallt om kärlek med beskrivande texter i humoristisk stil från förr i tiden.

Martin Lind läste egna dikter. Britt-Inger Olsson, känd från biblioteket och för sina tips om litteratur i Själevadsposten, berättade om Selma Lagerlöf.

Själevadsposten med flera företag sponsrade festen med gratis fika och varmkorv till alla. Dessutom var priserna till lotterierna skänkta till stor glädje för arrangörerna.

Sven Lindblom

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel