Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festival riskerar vite för högt ljud

Konsertarrangören Luger riskerar viten för sommarens upplaga av Way Out West i Göteborg. Detta sedan irländska rockgruppen My Bloody Valentine lät decibelmätaren gå i taket under sin spelning på festivalen i augusti. Bandet spelade dubbelt så högt som tillåtet under stora delar av konserten. Enligt Luger ombads bandet att sänka volymen, men de vägrade och alternativet hade varit avbryta konserten.

Det spelar ingen roll enligt Göteborgs miljöförvaltning, som kommer att begära att Miljönämnden belägger Luger med ett vitesföreläggande om 150 000 kronor, skriver Göteborgs-Posten.

Samma sak föreslås drabba de arrangörer som stod bakom Europe och Deep Purples Göteborgs-spelningar på Götaplatsen respektive Trägår'n i somras.

Om vitesföreläggandet går igenom innebär det att arrangörerna blir betalningsskyldiga om gränsvärdena passerar ännu en gång under de närmaste åren.