Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest för smaklökarna: "Det lyfter Höga Kustens unika smaker"

Höga Kustens bästa smaker och en festivalstämning är vad som utlovas när Smakfest Höga Kusten slår upp portarna under lördagen. "Det känns jättespännande", säger initiativtagaren Eva Jilkén.

Annons

Premiären för Smakfest Höga Kusten rivs av under augustis andra lördag i Friluftsbyn vid foten av Skuleberget, och ska man tro initiativtagaren Eva Jilkén, då kan besökarna se fram mot en riktig fest för smaklökarna.

– Det kommer bli en mat- och dryckesfestival. Det lyfter Höga Kustens unika smaker. Det finns inte bara tunnbröd och surströmming, säger hon.

Den smakrika lördagen kommer bjuda på flertalet olika rätter, godbitar och smakprov på en smakgata med flera popup restauranger och det kommer finnas möjlighet att gå smaksafari.

– Lördagkväll kommer bli en festivalkväll med långbordsmiddag, lägereldsmiddag och cocktailkväll med ginprovning och trubadur.

Under dagen kommer ett 20 tal aktörer vara på plats, allt från bönder, matproducenter och kockar. Det kommer även avhandlas olika workshops och seminarium där besökarna bland annat kommer kunna lära sig om hållbar matproduktion.

– Det kommer nog bli en häftig upplevelse. Man kommer kunna träffa och lära sig mer om producenterna och Höga Kustens smaker med en rolig och härlig festivalstämning.

Eva Jilkén berättar idén om en smakfestivalen kom till för att lyfta fram lokala producenter.

– Jag vill lyfta fram det vi har i Höga Kusten. Det finns jättemycket bra här i regionen som är värt att lyfta fram och hylla.

– Det är roligt också, jag älskar att jobba med mat och människor.

Annons