Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest för både ögon och öron

I onsdagskväll fylldes Nolaskolans aula av Örnsköldsviks modemedvetna, samlade för att få klädtips inför våren och sommaren.
Det bjöds på en färgglad modevisning med inslag av både musik och dans.

Annons

Taktfast populärmusik fyllde aulan och publikens öron innan två av Nolaskolans lärare äntligen drog igång föreställningen. Några skämt senare avbröts de två av hiphopgruppen The Highaz, som satte tempot för resten av kvällen.
Den rappande trion framförde en egenkomponerad låt, och trots att volymen var låg satte deras utmärkta text och timing sina spår i publiken.
Kvällens värd var Marie Gavelin. Hon gjorde ett professionellt intryck, men höll sig en bit från strålkastarljusen.
I rampljuset stod i stället kläderna, och de modeller som visade upp dem.
Samhällselever kan välja ett ämne som kallas Expedition 2002. I år planerar de en resa till Mellanöstern. Modevisningen är ett av klassens försök att samla in pengar till resan. Eleverna har gjort allting själva och agerade även modeller kvällen till ära.

VITT I SOMMARVÄRMEN
Efter en svart höst och vinter kommer en vit vår och sommar. Den svarta färgens dramatiska envälde ersätts nu av effektfulla kontraster och visningen var fylld av ljusa färger, som beige och vitt. Svart och vitt var ett återkommande tema under kvällen och man blandade även in modefärger som turkos och chockrosa.
En trend som aldrig verkar gå ur tiden är jeansmodet. Under kvällen syntes ett flertal urtvättade jeansrumpor och slitna byxben. Denim återkom både i högt slitsade långkjolar och lågt skurna byxor.
Modevisningen vände sig till alla åldrar. Till exempel var några av Nolaskolans manliga lärare och fyra äldre damer med som modeller.
Under hösten och vintern har svart spets och korsetter fyllt butikerna, en effekt av filmen Moulin Rouges stora framgång. Nu i vår kommer ännu en detalj besläktad med filmen, nämligen volanger. Både jeanskjolar, skjortor och klänningar pryddes av dem.

RÄNDER I TIDEN
En annan modefärg är chokladbrunt, som syntes både här och där. Den största genomgripande trenden var dock kritstreckränder. De syntes i kostymer såväl som dräkter, i blusar såväl som kjolar.
Man nuddade även vid en annan av de stora trenderna i vår, nämligen de spanska influenserna. Nitade skärp hängde på modellernas höfter och tonade solglasögon skymde deras sikt. En trend som håller sig kvar sedan förra året.
Som avslutning på modevisningen visade man upp balklänningar. Fyra par radades upp och både beiga och svarta kostymer matchade klänningar i kalla färger som isblått och syrenlila.
Modevisningen var inte bara en fest för ögonen, utan även för öronen. Tidigare nämnda The Highaz återkom till publikens jubel och Sanna Hörlin framförde två sånger till pianoackompanjemang. Den första var egenkomponerad och Sanna sjöng med inlevelse och engagemang.
Senare under kvällen sjöng hon även Lisa Ekdahls hit Vem vet, för pianokompet stod Martina Juntonen.
Örnsköldsviks elitdansare, Miranda Enigk, Anna Thelin, Emelie Göransson och Martina Hanell, framträdde också två gånger under kvällen. De utgjorde ett effektfullt inslag och precision och attityd kännetecknade deras uppträdanden. KIM WESTIN

UNG

Mer läsning

Annons