Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ferry hoppas på Östersund

Träningsdosen är långtifrån maximal och några skott har han ännu inte skjutit efter operationen.

Trots det vågar nu Björn Ferry hoppas på en start i världscuppremiären i Östersund.

Förhoppningsvis ska jag kunna vara med då, säger han till TT.

Ferry tillbringade måndagsförmiddagen på Arlanda, ett kort stopp på väg till tyska skidskyttemetropolen Ruhpolding för ett av säsongens första träningsläger. Det var också just i Ruhpolding som han för snart en månad sedan kraschade på rullskidorna och bröt nyckelbenet.

En vecka senare tvingades han till operation och då såg det ut som Ferry skulle missa säsongspremiären (2-6 december) på hemmaplan.

Nu, drygt en månad före tävlingarna, är han i stället optimistisk om sina chanser.

Jag ska göra en ny röntgen om en vecka för att se hur det har läkt men det känns ändå bra. Andra som gjort liknande grejer har det tagit åtta veckor för så jag hoppas kunna träna på rätt bra om ett par veckor, säger han.

Inte skjutit på en månad

Just nu är dock situationen annorlunda.

Ferry kommer till Ruhpolding efter att tappat såväl styrka som kondition under uppehållet. Geväret har han också tvingats att låta stå.

Jag har inte skjutit ett skott på en månad och det kommer att ta ett tag till innan jag kan göra det med belastning. Kanske kan jag börja skjuta lite i Ruhpolding. Sedan har jag tappat styrka i överkroppen och förlorat kondition. På elitnivå kör man järnet hela tiden, nu har det mer blivit träning för att försöka underhålla den fysiska biten. Volymmässigt kan jag träna ganska mycket men inte med så mycket intensitet. Förhoppningsvis kan jag börja springa nu i veckan så att jag kan belasta hjärtat mer.

Hoppas på OS - ändå

TT: Hur mycket påverkar det här din OS-planering?

Jag får ta det som det är. Då borde jag vara tillbaka i full styrka och jag tror att jag har bra chanser på OS.

För Ferry blir det nu en vecka Tyskland. Förutom träning finns också ytterligare ett mål med resan:

...hämta hem mina grejer. Förra gången i samband med olyckan fick jag bara med mig mitt handbagage.