Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ferdinand Marcos vill bli president

Annons

Ferdinand Marcos, son till den forne filippinske diktatorn med samma namn, siktar på att följa i sin faders fotspår till presidentposten.

Jag vill ta min politiska karriär så långt det går. Slutmålet är presidentposten, sade på onsdagen Marcos den yngre, som sitter i parlamentets underhus och hoppas vinna en plats i senaten i valet nästa år.

Hans mor, den beryktade forna presidenthustrun Imelda Marcos, hoppas också på väljarnas gunst. Hon siktar på att ta över sonens plats i underhuset.

Ferdinand Marcos den äldre var president mellan 1966 och 1986. Hans styre var brutalt och kännetecknades av omfattande människorättsbrott och förtryck mot oppositionella.

Familjen Marcos anses ha plundrat staten på uppåt tio miljarder dollar, vilket bidragit till att utlösa en ekonomisk kris vars sviter landet ännu inte återhämtat sig från.

Med 52-årige Ferdinand den yngre tycker inte att hans familj har något att skämmas för.

Allt jag ärvt från mina föräldrar är det goda namnet. Allt annat har tagits ifrån oss. Historikerna kommer att ge oss upprättelse.