Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fen siktar på EM-guld

Annons

Dubbelbrons för Matilda Ekholm.

Och en säkrad bronsmedalj för Li Fen.

Som nu siktar på EM-guld.

Jag är i mycket bra form, säger Fen efter 4-0-segern i kvartsfinalen mot världsåttan.

Sverigeettan Matilda Ekholm stod med halva racket i EM-final i dubbel. I par med spanjorskan Galia Dvorak ledde hon med 3-1 i set mot Sabine Winther och Petrissa Solja. Då började tyskorna visa prov på bländande spel.

3-1 blev 3-2 som blev 3-3.

Inför det sjunde och avgörande setet stod matchen och vägde - när vändningen blev komplett och 3-1-ledningen förvandlades till en 3-4-förlust.

Och Ekholms första EM-medalj hänger runt halsen med färgen brons.

"Lite jobbigt"

Lite jobbigt när vi hade sådant bra läge att gå till final. Taktiken stämde för oss i fyra set sedan gick det inte vår väg. Men för tio år sedan hade jag som mål att vinna en medalj i de europeiska mästerskapen. Något jag hade glömt bort fram till nu. Och jag blir rätt sugen på att ta fler, säger Matilda Ekholm.

Landslagskollegan Li Fen, som mästerkapsdebuterar vid 37 års ålder, har också vunnit brons i arenan Multiversum i Schwechat.

Minst.

Hon slet sig fram till semifinal efter två slutspelsvinster under lördagen. I åttondelen mot defensivspelaren Li Xue från Frankrike kunde Fen höja nävarna mot taket efter en timme och sexton minuter.

Maratonmatch

Jag var så trött under matchen. Men vid 2-3 i set och 0-4 tog coachen Anders (Johansson) en väldigt bra time out och sa att hon var minst lika trött. Och väldigt darrig. Det hjälpte mig men smärtan i armen efter matchen var helt overklig, berättar Li Fen.

Ett par timmar senare, i kvartsfinalen, syntes inga spår från maratonmatchen. Med ett rappt spel och smarta placeringar krossade hon den förstaseedade Europaettan Shen Yanfei. 4-0 i set och inga tendenser till gulröd vändning.

Taktiken fungerade väldigt bra. Men den tänker jag inte berätta, skrattar Fen.

På söndag morgon möter hon portugisiskan Yu Fu i EM-semifinalen. Själva matchen fokuserar hon inte mycket på just nu - utan andra saker ligger i fokus.

Jag måste få massage för armen. Och lite mat, ler Fen.

Som dessutom är hungrig på ädlare medaljer.

Mer läsning

Annons