Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte raka hemmasegern för Rögle

Annons

Segern satt långt inne - men till slut kunde Rögle ta sin femte raka hemmatriumf i hockeyallsvenskan efter 5-3 mot Björklöven.

Björklöven ledde med 2-1 efter första perioden, men i den andra vände Rögle efter två powerplaymål av veteranen Mathias Tjärnqvist. Han hade för övrigt 41-årige Michael Nylander som kedjekamrat. Men det var dennes son, 17-årige William Nylander Altelius, som gjorde det snygga förarbetet till målet av Dennis Everberg som gav 4-3 i matchens slutskede när matchen stod och vägde.

Jag är jättestolt över att vi kom tillbaka efter att ha fått ett mål bortdömt och de gjort 3-3. Det visar bra moral, sade Rögles tränare Dan Tangnes till Viasat efter matchen.

Förra elitserielaget Rögle ökade avståndet till Björklöven under kvalstrecket i den haltande tabellen. Men trots en match mer spelad är poängskörden bara hälften mot serieettan Karlskrona.

Det krävdes förlängning för att de knappt 2 000 i Arena Oskarshamn skulle få se ett mål. Nöjda kunde de se hemmalagets danske forward Morten Poulsen sätta segermålet mot Timrå 3.24 in i förlängningen.

Oskarshamn och Timrå parkerar båda i det nedre mittskiktet, en poäng före Rögle.

Mer läsning

Annons