Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem miljoner plus för Mittuniversitetet

Mittuniversitetet lyckades hålla sin budget för 2007. Trots att utbildningsverksamheten gått back kunde universitetet redovisa ett överskott på fem miljoner kronor. Samtidigt har man utvecklat forskning under 2007. En satsning som skett i Härnösand.

- Tittar man på våra två verksamhetsgrenar utbildning och forskning så balanseras ett underskott inom utbildningen av ett positivt resultat för forskningen, säger ekonomichef Kristina Friberg.

Underskottet inom utbildningen beror på att antalet nybörjare har minskat de senaste två åren. Nu vill man från universitetets sida vända denna trend.

- Det man sett under flera år i hela Sverige är att framför allt naturvetenskapliga och tekniska utbildningar lockat allt färre sökande. Detta trots att arbetsmarknaden på sikt ser mycket god ut för olika tekniska yrken, berättar Håkan Wiklund tillförordnad rektor för Mittuniversitetet.Läs mer i torsdagens TÅ.


/Allehanda.se