Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem män söks för julaftonsmord

Tre män är nu efterlysta för delaktighet i mordet på en 26-årig man på julafton i en flyktingförläggning i Sundsvall. Ytterligare två personer söks för inblandning i mordet.

Annons

– Polisen i Stockholm söker efter männen, säger Christer Johansson, presstalesman hos polisen i Västernorrland.

Tidigt på julaftonens morgon fick polisen larm om ett knivdrama i en lägenhet som hyrs av Migrationsverket i bostadsområdet Fagerdal i Sundsvall. I lägenheten hittades en 36-årig man död och där fanns även en man som skadats.

En tipsare har under julhelgen vänt sig till polisen på Södermalm i Stockholm.

– Den personen sade sig känna till vilka som var med om mordet i Sundsvall. Han har namngett tre personer och det skulle även ha varit ytterligare två personer inblandade. Polisen i Stockholm söker nu efter männen och så snart som de påträffas kommer de att föras till Sundsvall för förhör, säger Christer Johansson.

– Vi vet inte om de är kvar i Sverige, eller om de har hunnit lämna landet.

Tipsarens berättelse stödjer den berättelse som den man som skadades i knivdramat på julaftonen, lämnat till polisen.

– Han har berättat att de blev överfallna av tre eller fyra män som trängde sig in i lägenheten. Mannen som blev skadad säger att han blev rädd och flydde in i en grannlägenhet där han slog larm till polisen, säger Christer Johansson.

Polisen har ännu inte fått någon klarhet om motivet till överfallet. Polisen har inte heller hittat mordvapnet.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning i den lägenhet där den asylsökande mannen knivskars till döds. Polisen har även sökt efter spår och mordvapnet i omgivningarna.

Mer läsning

Annons